Followers

Google+ Followers

Saturday, August 19, 2017

MERDEKA!MERDEKA! BLOGGER CONTEST



Sempena menyambut Hari Kemerdekaan tak lama lagi Lazada Malaysia mengadakan Contest untuk semua blogger ... Lazada dan Blogger berpisah tiada...  Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
31 Ogos 2017


a. What do you love about being Malaysian? 



Saya berasa bangga menjadi anak Malaysia kerana Malaysia mempunyai rakyat yang berbilang kaum dan agama... Walaupun berbilang kaum dan agama, rakyat Malaysia hidup dalam keadaan yang aman dan harmoni... Selain itu, Malaysia merupakan sebuah negara yang unik kerana rakyatnya mempunyai adat yang pelbagai dan menarik... Apabila tiba musim perayaan, rakyat Malaysia akan bersama-sama meraikannya tanpa mengenal kaum dan agama... Sebagai rakyat Malaysia, kita haruslah berbangga dan sentiasa menjaga nama baik Negara...

b. Choose your favorite local brand here : http://www.lazada.com.my/local-brands/ 

Image result for Anakku

c. Select two product from that brand that you love. The Article must contain screenshots of the products mentioned. 



Dah join contest tu jangan lupa shopping plak... Save the date tau... 
Merdeka! Merdeka! Sale (http://www.lazada.com.my/merdeka-sale/)that will take place from 25 August to 31 August (where you can find special discounts up to 80%!). 

Tuesday, March 28, 2017

Lazada Big Baby Fair Blogger Contest



Lazada Malaysia kembali lagi ... Setelah huru-hara satu Malaysia dengan Surprise Box dan Lazada Birthday Blogger Contest, kali nie Lazada kembali pula dengan Big Baby Fair... Bersempena dengan itu juga mereka telah menganjurkan Lazada Big Baby Fair Blogger Contest...

Walaupun aku tak dapat Surprise Box dan tak menang  Lazada Birthday Blogger Contest, yang diumumkan semalam... Aku tetap jugak nak join contest nih... Harap-harap ada rezeki aku kali nie ...

Lampin Pakai Buang Pilihan Aku


Haaa... Nie lah lampin pakai buang pilihan aku ... Jenama Baby Like... Bukan aku kedekut ker ape, tapi kita berbelanja haruslah ikut kemampuan ... Sebelum-sebelum nie ada jugak aku pakai lampin pakai buang yang pemes-pemes tu kan ... Tapi kurang sesuai dengan kulit anak-anak aku... Sepanjang aku pakai jenama Baby Like aku puas hati dengan kualiti nyer ...

Susu Formula Pilihan Aku

Image result for dutch lady logo
Dutch Lady adalah susu formula pilihan aku jika aku nak bagi susu formula kat anak-anak aku .... Sebenar nyer anak-anak aku memang aku usahakan bagi susu ibu sampai tamat waktu nyer ... So, anak-anak aku yang dah besar-besar tu aku akan pili jenama Dutch Lady kalau dia orang nak minum susu lah ... Kadang-kadang nak makan ngan cornflakes lah ... Ngan coco crunch lah ... Kalau aku beli susu fresh pun biasa nyer jenama Dutch Lady ... Samalah jugak ngan susu kotak berperisa ... Aku pun suka susu kotak yang berperisa kopi tu ...

Hadiah Untuk Baby Newborn


Haaa ... Memandangkan tak lama lagi aku akan bersalin ... So, aku nak hadiahkan baby newborn aku ... Semoga baby aku gembira dan ibu nyer pun gembira ... Hahaha ... Oh, alangkah best nyer kalau dapat hadiah tu ... Lompat bintang ler aku ... Kengkawan ada cadangan ker car seats yang bagus bagus? 


PERINGATAN
Kengkawan semua jangan lupa tau terjah website Lazada Big Baby Fair untuk shopping-shopping lagi tau .... Boleh tapau untuk raya sekali ... 

Lazada Big Baby Fair
29 Mac 2017 hingga 2 April 2017
Diskaun sehingga 85%

Friday, March 3, 2017

BOOKCAFE | MARCH MANIA


MARCH MANIA 
(3 - 13 MAC 2017)

🔥 1 buku = RM3.33 
(Tajuk & Stok Terhad)

🔥 Diskaun 33% (333 Tajuk)

🔥 Diskaun Permulaan 13% Semua Buku

Klik banner 👆👆👆 kat atas tu... Korang mesti terjebak punyer lah... Banyak buku-buku menarik... 

Tuesday, January 31, 2017

HOW TO MAKE EGG SANDWICH

HOW TO MAKE EGG SANDWICH 

All the ingredients that we need. 
1. Bread
2. Hard-boiled egg
3. Planta
4. Cucumber
5. Salt and pepper

Mash the eggs and add salt and pepper. 

Spread some planta on the bread. 

Spread the egg mixture evenly on the bread. 

Slice the cucumber thinly.  Arrange the sliced cucumber on the bread.  Put some chilli sauces. 

Ready to eat. 

Delicious and healthy. 

Muhammad Danial Fathullah b.  Shahdan 
5 Amanah