Followers

Google+ Followers

Tuesday, March 28, 2017

Lazada Big Baby Fair Blogger Contest



Lazada Malaysia kembali lagi ... Setelah huru-hara satu Malaysia dengan Surprise Box dan Lazada Birthday Blogger Contest, kali nie Lazada kembali pula dengan Big Baby Fair... Bersempena dengan itu juga mereka telah menganjurkan Lazada Big Baby Fair Blogger Contest...

Walaupun aku tak dapat Surprise Box dan tak menang  Lazada Birthday Blogger Contest, yang diumumkan semalam... Aku tetap jugak nak join contest nih... Harap-harap ada rezeki aku kali nie ...

Lampin Pakai Buang Pilihan Aku


Haaa... Nie lah lampin pakai buang pilihan aku ... Jenama Baby Like... Bukan aku kedekut ker ape, tapi kita berbelanja haruslah ikut kemampuan ... Sebelum-sebelum nie ada jugak aku pakai lampin pakai buang yang pemes-pemes tu kan ... Tapi kurang sesuai dengan kulit anak-anak aku... Sepanjang aku pakai jenama Baby Like aku puas hati dengan kualiti nyer ...

Susu Formula Pilihan Aku

Image result for dutch lady logo
Dutch Lady adalah susu formula pilihan aku jika aku nak bagi susu formula kat anak-anak aku .... Sebenar nyer anak-anak aku memang aku usahakan bagi susu ibu sampai tamat waktu nyer ... So, anak-anak aku yang dah besar-besar tu aku akan pili jenama Dutch Lady kalau dia orang nak minum susu lah ... Kadang-kadang nak makan ngan cornflakes lah ... Ngan coco crunch lah ... Kalau aku beli susu fresh pun biasa nyer jenama Dutch Lady ... Samalah jugak ngan susu kotak berperisa ... Aku pun suka susu kotak yang berperisa kopi tu ...

Hadiah Untuk Baby Newborn


Haaa ... Memandangkan tak lama lagi aku akan bersalin ... So, aku nak hadiahkan baby newborn aku ... Semoga baby aku gembira dan ibu nyer pun gembira ... Hahaha ... Oh, alangkah best nyer kalau dapat hadiah tu ... Lompat bintang ler aku ... Kengkawan ada cadangan ker car seats yang bagus bagus? 


PERINGATAN
Kengkawan semua jangan lupa tau terjah website Lazada Big Baby Fair untuk shopping-shopping lagi tau .... Boleh tapau untuk raya sekali ... 

Lazada Big Baby Fair
29 Mac 2017 hingga 2 April 2017
Diskaun sehingga 85%

Friday, March 3, 2017

BOOKCAFE | MARCH MANIA


MARCH MANIA 
(3 - 13 MAC 2017)

🔥 1 buku = RM3.33 
(Tajuk & Stok Terhad)

🔥 Diskaun 33% (333 Tajuk)

🔥 Diskaun Permulaan 13% Semua Buku

Klik banner 👆👆👆 kat atas tu... Korang mesti terjebak punyer lah... Banyak buku-buku menarik... 

Tuesday, January 31, 2017

HOW TO MAKE EGG SANDWICH

HOW TO MAKE EGG SANDWICH 

All the ingredients that we need. 
1. Bread
2. Hard-boiled egg
3. Planta
4. Cucumber
5. Salt and pepper

Mash the eggs and add salt and pepper. 

Spread some planta on the bread. 

Spread the egg mixture evenly on the bread. 

Slice the cucumber thinly.  Arrange the sliced cucumber on the bread.  Put some chilli sauces. 

Ready to eat. 

Delicious and healthy. 

Muhammad Danial Fathullah b.  Shahdan 
5 Amanah

Wednesday, September 21, 2016

PROMOSI BOOKCAFE #MYCYBERSALE2016


Assalamualaikum & Selamat Petang kengkawan ... Kepada ulat buku diluar sana yang takde masa nak keluar membeli, boleh beli buku secara online dah sekarang ...


Sekarang nie BookCafe tengah buat sale ... Ada buku-buku yang dijual dengan diskaun sehingga 95% ... Buku yang berharga RM1 pun ada ... Pat pat pat sape cepat dia dapat ... Lekaih kengkawan ... KLIK jer mana-mana banner yang korang nak ... Kos penghantaran tengah percuma tu ...

Tarikh Promosi : 
26 - 30 September 2016 

#mycybersale2016
#bookcafe

Wednesday, August 24, 2016

Kombo Bookcafe : Karya Magnum Opus (Masterpiece) Buya Hamka

Karya Magnum Opus (Masterpiece) Buya Hamka


RM80.00 RM72.00

Dalam kombo ini terdapat 4 buah buku Hamka ...

1. Falsafah Hidup - HAMKA : RM24.00

2. Lembaga Hidup - HAMKA : RM21.00

3. Lembaga Budi - HAMKA : RM15.00

4. Tasawuf Moden - HAMKA : RM20.00


Emmm ... Korang kenal ker sape HAMKA nih ? 
Jom skodeng beramai-ramai sat ...

buya-hamka

Haji Abdul Malik Karim Amrullah atau lebih dikenal dengan julukan HAMKA adalah seorang ulama, sasterawan, sejarawan, dan juga politikus yang sangat terkenal di Indonesia. Buya HAMKA juga seorang pembelajar yang otodidak dalam bidang ilmu pengetahuan seperti filsafat, sastra, sejarah, sosiologi dan politik, baik Islam maupun Barat. Hamka pernah ditunjuk sebagai menteri agama dan juga aktif dalam perpolitikan Indonesia. Hamka lahir di desa kampung Molek, Maninjau, Sumatera Barat, 17 Februari 1908 dan meninggal di Jakarta, 24 Juli 1981 pada umur 73 tahun.

Hamka juga diberikan sebutan Buya, iaitu panggilan buat orang Minangkabau yang berasal dari kata abi, abuya dalam bahasa Arab, yang berarti ayahku, atau seseorang yang dihormati. Ayahnya adalah Syekh Abdul Karim bin Amrullah, yang dikenal sebagai Haji Rasul, yang merupakan pelopor Gerakan Islah (tajdid) di Minangkabau, sekembalinya dari Makkah pada tahun 1906. Beliau dibesarkan dalam tradisi Minangkabau. Masa kecil HAMKA dipenuhi gejolak batin karena saat itu terjadi pertentangan yang keras antara kaum adat dan kaum muda tentang pelaksanaan ajaran Islam. Banyak hal-hal yang tidak dibenarkan dalam Islam, tapi dipraktikkan dalam kehidupan masyarakat sehari-hari. Putra HAMKA bernama H. Rusydi HAMKA, kader PPP, anggota DPRD DKI Jakarta. Anak Angkat Buya Hamka adalah Yusuf Hamka, Chinese yang masuk Islam.


Friday, July 29, 2016

BOOKCAFE.COM.MY

Assalamualaikum dan Salam Sejantera kengkawan ... Kepada pencinta-pencinta buku yang tak berkesempatan nak ke kedai membeli buku-buku baru ... Korang boleh lah membeli secara online kat BOOKCAFE.COM.MY ...

Kalau korang berangan-angan nak beli buku secara online ... Korang boleh datang sini ... Macam-macam jenis buku ada ...











Kalau korang berhajat nak hadiah kan buku kat anak-anak ker anak sedara ker ... Boleh jugak mai shopping kat sini ... Jom skodeng buku apa yang ada kat sini ... Korang boleh ler ajak anak-anak tengok sekali pilih mana yang dia orang berkenan ...



Pilih jer mana korang ... Harga pun berpatutan ... Kalau kena pada masa nyer ada diskaun plak lagi ... Memang digalakkan lah beli kat sini  ... Ini lah sebab nyer ...

RESEPI MANGGA SUSU


Bahan-bahan:
- 1 biji mangga 
- 1 cawan ais 
- 3 sudu besar susu pekat 

Topping: 
- Mangga (dipotong dadu) 

Cara-cara: 
1. Blend mangga, ais, dan susu pekat sehingga sebati. 
2. Tuang ke dalam gelas dan tambahkan topping kiub mangga. 
3. Hidang!